Spanien gør det igen: Grisenotering stiger for fjerde uge i træk

Slagteklare europæiske grise falder, og flere noteringer er begyndt at stige.

Mange europæiske griseproducenter må kigge misundeligt på den spanske grisenotering.

I en periode, hvor de europæiske grisenoteringer ikke har haft travlt med at gå op, så er udviklingen i Spanien meget positiv med prisstigninger fire uger i træk.

I uge 21 lød den spanske grisenotering 15,11 kroner. I uge 25 er noteringen 16,61 kroner og dermed er spanierne igen igen langt foran sine europæiske konkurrenter.

Nærmeste forfølger er Frankrig, der igen afregner med 14,0 kroner. Derefter følger Tyskland med en notering på 13,0 kroner. Danmark er nummer fire på ranglisten blandt de fem største griseproducerende lande i EU med en notering på uændrede 12,47 kroner. Herefter følger Holland, der går den seneste uge er gået pænt frem med en notering, der nu lyder på 12,45 kroner.

Fra den tyske producentforening ISN lyder det, at sektoren venter på startskuddet til en fremgang for grisenoteringerne.

Et faldende udbud af slagteklare grise er en af de faktorer, der skal sætte skub i afsætningen og stigende priser.

- Udbuddet af slagteklare grise falder i Europa, især i Sydeuropa, hvor meget høje temperaturer reducerer foderoptagelsen og grisenes vækst. Desuden meldes der om god afsætning af grillprodukter på grund af sommervejret i mange lande, selvom kødforbruget generelt ikke lever op til forventningerne. Som følge heraf er forsyningen stadig tilstrækkeligt på det europæiske kødmarked i øjeblikket, anfører ISN i en markedsberetning.

Bagerst i feltet  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle