Spansk og dansk grisenotering falder i stabilt marked

Flere europæiske grisenoteringer er stabile, men det gælder ikke i Danmark og Spanien.

Sammen med Spanien har den danske grisenotering klarest sig dårligst i indeværende uge.

Det viser den tyske producentforening ISN's ugentlige prissammenligning, som Danske Svineproducenter omtaler i en markedsorientering.

Den spanske notering er faldet 24 øre til 18,08 kroner, som dog fortsat er det klar højeste niveau blandt de fem største EU-grisenationer.

Dem tilhører Tyskland også - og kan præstere en uændret notering på 16,73 kroner. Herefter følger den franske notering, der også melder om status quo på 16,61 kroner.

Uændret er noteringen også i Holland, hvor noteringen fortsætter på 16,14 kroner.

Den danske notering har ikke kunnet holde i stand og falder fra 14,26 til 14,06 kroner.

- Det lille slagtesvineudbud i hele Europa er samlet set i balance med slagteriernes efterspørgsel. På tværs af grænserne klager markedsinteressenterne over en vanskelig situation på kødmarkedet. Forbruget i Europa lever fortsat ikke op til forventninger og kan ikke kompenseres for ved eksport af grisekød til tredjelande. Motivationen til at indfryse grisekød er fortsat begrænset, skriver ISN om markedssituationen.

Om den vigtige spanske aktør nævnes, at der på mange slagterier fortsat kun slagtes fire dage om ugen, at udbuddet af grise igen er stigende og at eksporten af spansk grisekød fortsat ikke er tilfredsstillende.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle