Spansk svinepris fortsætter himmelflugt - ligger nu 47 eurocent foran den tyske

Den spanske svinenotering er efterhånden uden konkurrence, og fortsætter som en af de eneste europæiske svinenoteringer med at stige.

Spanien har i særlig grad formået at profitere på den enorme kinesiske efterspørgsel efter grisekød, og derfor er der lige nu kamp om råvarerne og de slagteklare grise på de spanske slagterier. 

Derfor stiger de spanske svinepriser endnu en gang, og Spanien fortsætter dermed det prisboom, der har kendetegnet noteringen den seneste måned.

I indeværende uge er den spanske notering steget fra 1,86 til 1,923 euro pr. kg. Det cementerer endnu engang den spanske notering som den klart bedste blandt de fem største svinenationer i EU. Faktisk ligger den spanske notering nu hele 47 cent foran den tyske notering, der trådte på bremsen i sidste uge.

Også den danske notering, der ellers indtager en andenplads noterings-mæssigt blandt de største svinenationer, bleger noget i sammenligning med en notering på 1,600 euro pr. kg.

I Frankrig var der en lille noteringsstigning fra 1,523 euro pr. kg. til 1,531 euro pr. kg., mens Holland og Tyskland ligger stille på henholdsvis 1,502 euro pr. kg. og 1,446 euro pr. kg. 

"Næsten alle noteringer er uændret eller næsten uændret. Den spanske notering er også i denne uge iøjnefaldende, da den fortsætter med at stige markant og efterhånden er helt uden konkurrence", melder den tyske producentforening ISN.

"Det er Kina, der driver den globale efterspørgsel efter svinekød opad. Bestillingerne for anden halvdel af april og for begyndelsen af maj måned fører også hos den danske markedsleder Danish Crown til positive forventninger. Ifølge Danish Crown har også andre lande et stigende importbehov, og grisekød fra EU er generelt godt efterspurgt. Ved hjælp af udvidet frysekapacitet kan man også betjene gamle faste kunder. I modsætning til Spanien stabiliserer den danske notering sig på det nuværende niveau", fortsætter ISN.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle