Spanske medier: Tysk gigant vil bygge stort slagteri i Spanien

Tyske Tönnies vil udvide slagteriimperiet til Spanien, skriver lokale medier.

Den tyske slagterigigant Tönnies, der også driver danske slagterier, vil nu udvide sit imperium til også at omfatte produktion i Spanien.

Ifølge spanske medier har den tyske familiekoncern nemlig planer om at investere 75 mio. euro - over en halv milliard danske kroner - i et stort svineslagteri i Calamocha. Calamocha-regionen ligger østligt for Madrid.

Ifølge mediet Heraldo skal der være planer om slagtning af 625 dyr per time - og op til 10.000 om dagen. Det vil bringe den samlede, årlige kapacitet op på omkring 2,4 mio. på slagteriet.

Selv om mediet omtaler, at processerne i høj grad skal være automatiserede og assisteret af robotter, er der forventning om, at slagteriet vil blive en af de største regionale arbejdspladser med omkring 1.000 ansatte.

Den lokale borgmester vælger dog ifølge Heraldo at være forsigtig, idet der endnu mangler de endelige underskrifter og tilladelser til byggeriet, der ventes at kunne indledes næste år og stå færdigt i 2024.

Tönnies vokser

Tönnies har i forvejen et slagteri i La Mata de los Olmos, forholdsvis tæt på. Området er kendt for at have en del skinketørrerier.

Hvor tysk slagtesvineproduktion de seneste år har været præget af stagnation og tilbagefald har der været anderledes vækst i spansk produktion. Faktisk har der længe været tilløb til, at spanierne vil vælte tysk svineproduktion af pinden og indtage posten som den største svinenation.

Sidste år meldte Tönnies-koncernen, under ledelse af direktør og ejer Clemens Tönnies også, at man planlagde at bygge et enormt anlæg til opdræt og slagtning af grise i Kina. Her vil selskabet i samarbejde med den lokale Dekon Group etablere slagteri til i første omgang 2 mio. årlige grise. Senere kan en udvidelse til i alt 6 mio. grise komme på tale. I første runde blev der talt om en investering til samlet set 3,7 mia. danske kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle