Spar skat i arvesager

Seges får ret i Skatterådet: Kan betyde store besparelser i arvesager.

Skatteafdelingen i Seges har haft succes med at få en afgørelse i Skattestyrelsen ændret. Denne gang handler det om beskatning i forbindelse med arv.

Sagens kerne er begravet under en masse langhåret jura. Essensen er, om en arv skulle overføres til en arvings virksomhedsordning. Ja, mente Skattestyrelsen. Nej, mente Seges og en række lokale rådgivningsvirksomheder, der nu har medhold fra Skatterådet.

Rådet har nemlig godkendt, at arv ikke skal overføres til virksomhedsordning, sådan som styrelsen mente. I stedet kan der laves det, der hedder en nettopostering. Det betyder, at gæld kan modregnes i det beløb, der sættes ind på indskudskontoen. Dermed er beløbet på indskudskontoen i overensstemmelse med det arvede beløb.

»Vi ønskede at en arvet virksomhed gik ind i virksomhedsordningen på samme måde som et køb. Men Skatterådet gik faktisk videre end det, for de giver ekstraordinært mulighed for, at man kan indskyde et nettobeløb svarende til værdien af den arvede virksomhed på indskudskontoen«, fortæller Lone Hauge, senior Tax Manager, Seges Jura & Skat.

»Det er en stor tilfredsstillelse, når vi er lykkedes med at få medhold i en sag. Særligt når vi ved, at rigtig mange landmænd kan få gavn af det i form af sparet skat«, siger Lone Hauge.

Da afgørelsen fra Skatterådet går imod Skattestyrelsen, kan Skatteministeriet klage over afgørelsen til Landsskatteretten. Om det bliver sådan, står først klart til efteråret.

Faktaboks

Fakta

  • Seges ønskede, at en arvet virksomhed gik ind i virksomhedsordningen på samme måde som et køb.
  • Skatterådet gav mulighed for, at man kan indskyde et nettobeløb svarende til værdien af arven på indskudskontoen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle