Sponsoreret af Vaillant

Sparer 80% af varmeudgiften

Hos ingeniør i Hørsholm er installationen af den første varmepumpe med naturligt kølemiddel ensbetydende med store besparelser på både varmeregningen og klimabelastningen. Det drejer sig om Vaillants nye varmepumpe, aroTHERM plus, med det naturlige kølemiddel R290.

Afløser for gammelt oliefyr

Det er ingeniør Per Grunert, der har fået installeret Danmarks første nye Vaillant varmepumpe af typen aroTHERM plus. Installationen af den nye varmepumpe er foretaget i et ældre hus fra 1960’erne, som har været gennem flere moderniseringer.

”Jeg havde i årevis ledt efter afløseren for vores gamle oliefyr,” forklarer Per Grunert, der er tidligere kvalitetschef i Bolius og nu selvstændig rådgivende ingeniør. Så han ved, hvad han taler om.

Varmepumpen har erstattet et gammelt oliefyr, der før brugte 3.000 liter om året, hvilket har givet en samlet CO2-reduktion på 88%.

Tjent hjem på 3 år

”Det, der overraskede mig mest, er, hvor hurtigt investeringen er tilbagebetalt,” fortæller Per Grunert. ”Vi bor i et hus på 300 m2 og investererede 110.000 kr. Til gengæld sparer den os for ca. 30.000 kr. i varme og el om året. Så tre år – så er investeringen tilbagebetalt.”

Besparelserne er ikke til at tage fejl af, og Per har nu en årlig økonomisk besparelse på cirka 89% på varme og el på baggrund af øget effektivitet i kombination med den reducerede elafgift. På den lange bane kan installationen af en varmepumpe derfor være økonomisk rentabel.

sponsoreret Vaillant
Billede: Ny Vaillant varmepumpe – effektiv også i huse med ældre radiatorer

Effektiv ned til -25° C

Den nye varmepumpe løser mange af de tidligere problemer, der har været forbundet med varmepumper:

”Varmepumper har hidtil haft problemer med at give radiatorer tilstrækkelig varme. Her kan vi komme op på 75° C. Og der kan hentes varme ud af luften – helt ned til -25° C,” forklarer Per Grunert.

Vaillants nyeste skud på stammen inden for varmepumper kan dermed håndtere selv de koldeste vintre og levere den nødvendige varme. Derudover fylder Vaillants aroTHERM plus ikke mere end det gamle oliefyr hos Per.

Naturligt kølemiddel sparer CO2

En afgørende ændring i den nye varmepumpe er anvendelsen af et naturligt kølemiddel. De tidligere miljøskadelige kølemidler i varmepumper er for første gang blevet erstattet med det naturlige kølemiddel R290. Det naturlige kølemiddel er lig minimal klimabelastning uden at gå på kompromis med opvarmningseffekten.

Konkret ændres GWP-værdien (Global Warming Potential) sammenlignet med Vaillants tidligere anvendte kølemidler fra ca. 2.088 til 3. Og da den påkrævede mængde kølemiddel samtidigt bliver reduceret fra 1,8 kg til 0,6 kg, falder den samlede CO2-mængde fra 2088 kg til 3 kg CO2 pr. kg kølemiddel. Hermed er et af de tidligere kritiske problemer for varmepumper løst. 

Ved at udskifte sit oliefyr med en varmepumpe, sparer Per Grunert dermed helt op mod 7.000 kg CO2 om året.

Meget lydsvag og enkel installation

I drift er lydniveauet også meget lavt. Med kun 28 dB(A) på en afstand af 3 m (3/5 kW aroTHERM plus målt på 3 m afstand i natdrift), har aroTHERM plus også den praktiske fordel fordel, at man kan placere udendørsdelen 3 m fra skel. Således er der ingen gener for hverken Per Grunerts familie eller naboen.

sponsoreret Vaillant
Billede: Kan placeres tre meter fra skel. (Tegning illustrerer 5 kW varmepumpe)

Installationen hos Per Grunert skete på blot en enkelt dag. Vaillant er da også kendt for at tænke på installatøren, når de designer. Derfor er tilslutning og kondensafløb placeret samme sted, uanset om det er den mindste model på 3 kW eller den største på 12 kW. Hvis indedelen skal bæres ned af en trappe, kan den let skilles ad i 2 dele, hvilket gør det let for installatøren uanset hustypen.

Se videoen, hvor Per Grunert fortæller om sin nye varmepumpe

Faktaboks

Vaillant aroTHERM plus

  • Store besperalser på varmeudgifter
  • Rekordhøj fremløbstemperatur
  • Perfekt til modernisering og nybyggeri
  • Naturligt kølemiddel sparer CO2 – fra 2088 kg til 3 kg CO2 pr. kg kølemiddel
  • Energimærke op til A+++
  • Utroligt lavt lydniveau – kun 28 db(A) fra 3 m (3/5 kW aroTHERM plus målt på 3 m afstand i natdrift)
  • Effektiv fra -25° C
  • Hurtig tilbagebetaling
  • Nu billigere end pillefyr - også i drift

Emneord

sponsoreret , Vaillant , varmepumpe , aroTHERM plus

Fra samme sponsor

Forsiden lige nu