Specialtraktor til kørestolsbruger stjålet midt i høsten

I ly af natten nær Hobro rendte tyve bort med både Case-traktor og 2-300 liter diesel fra en mejetærsker.

46-årige André Hingstman var i onsdags i gang med at høste hestebønner på sine marker nær Hobro, hvor han udover sine 75 hektar jord har 22.000 økologiske æglæggende høns. 

Mens en maskinstation stod for mejetærskerarbejdet, kørte han selv korn fra på sin Case 5120, som har en specialbygget lift på venstre side. André Hingstman er nemlig lam fra brystet og ned, så liften sørger for, at traktorarbejdet overhovedet er en mulighed for ham.

"Vi blev ikke færdige med at høste hestebønnerne, så vi lod maskinerne stå i marken natten over, så vi kunne fortsætte torsdag morgen. Men da jeg kommer ud i marken er min traktor væk", siger André Hingstman.

Tyvene har pillet tipvognen af, som de i øvrigt har støttet på en mælkejunge, som de har stjålet fra en anden landmand i området. De havde desuden også stjålet 2-300 liter diesel fra maskinstationens mejetærsker.

Troede det var drengestreger

André Hingstmans Case 5120 er fra 1992, men han købte den selv i 2006 af en landmand fra Holland. Liften var sat på i forvejen, så den var køreklar, da den kom til Danmark. Der sidder en kranarm på venstre side af traktoren, som hejser André op til førehuset, hvor han kan vippe sig selv ind på sædet.

I stedet for de klassiske pedaler, styrer han kobling og bremse med hænderne.

"Jeg håber da virkelig, at den kommer hjem. I starten troede jeg, at det bare var drengestreger, og at den derfor stod bag et læhegn, men den er vist helt væk, så jeg tvivler meget på, om jeg ser den igen", siger André Hingstman.

Selvom landmanden meget gerne vil have sin traktor igen, så er det ikke mere presserende, end at han indtil videre kan nøjes med at bruge sin anden traktor. For to år siden investerede han i en Case Puma 150, som han kan køre resten af hestebønnehøsten fra på.

"Men det er virkelig træls at undvære en traktor, som jeg stadig virkelig gerne vil bruge", siger han.

Tyveriet er meldt til politiet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle