Spirende eksport hæver grisenoteringen

Fra næste uge får griseproducenterne 12,20 kroner pr. kilo. So-noteringen fortsætter med at stige 50 øre.

Indkøberne på de vigtige markeder i Asien er begyndt at acceptere, at prisniveauet for grisekød er højt i Europa.

Derfor viser de første spæde tegn sig nu på, at eksporten af grisekød ud af Europa er ved at komme op i omdrejninger.

Det betyder, at noteringen på slagtegrise for første gang i tre uger nu får et nøk opad i næste uge.

Danish Crown hæver noteringen med 20 øre til 12,20 kroner pr. kilo, mens noteringen for søer stiger for sjette uge i træk – også denne gang med 50 øre til 11,50 kroner pr. kilo.

- Mange indkøbere i Asien sidder lige nu og ser deres lagere bliver mindre og mindre uge for uge. Derfor begynder de nu at melde sig på banen med ordrer. Hvor stort et ryk vi kommer til at se, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, men vi har en stærk tro på, at vi er på vej tilbage mod en eksport til Asien på et mere normalt niveau, og det har enorm betydning for den danske notering, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown, i slagteriets markedsberetning.

Stabiliseret efterspørgsel i Europa

I Europa har efterspørgslen stabiliseret sig.

De store stigninger i noteringerne er langt hen ad vejen ved at være accepteret af indkøberne, men det har betydet, at de arbejder med en meget kort horisont.

- Det er en lidt mærkelig situation, vi har i Europa. Alle er klar over, at tilførslerne af grise ikke kommer til at stige i de kommende måneder, men omvendt er forædlingsindustrien meget usikre på salget frem mod påske, fordi priserne på grisekød i supermarkederne er steget så kraftigt, som det er tilfældet. Derfor er vores salgspriser lige nu stabile i Europa, men det er meget usikkert, om der er plads til yderligere stigninger i frem mod påske, siger Mads Stougaard.  

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle