Spontan høstfest for byens børn hos jysk hobbylandmand

Hos Lars Peter Bust udviklede den sidste høstdag sig til en høstfest for byens børn.

I Ørum ved Viborg udviklede Lars Peter Busts sidste høstdag på Sølyst sig til en veritabel spontan høstfest for byens børn. 

Han driver et hobbylandbrug på 35 hektar, hvor det sidste af ti hektar hvede skulle høstes. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Jeg tror det havde rygtet sig, at vi skulle høste den dag. Jeg havde sagt til et hold venner, at vi skulle høste. Og så kom der noget familie der havde børn, og så havde naboerne også kunnet se at vi høstede og at der var andre. Vi høstede jo nærmest midt i byen, fortæller Lars Peter Bust, der altså endte med at have op mod ti børn med ud i mejetærskeren. 

- Det er bare hyggeligt. Det er sådan noget man gerne tager sig tid til. Det er positivt når nogen interesserer sig for det, og landbruget viser sig fra sin bedste side sådan en dag. Og det synes jeg bestemt godt man kan være bekendt at vise frem, siger Lars Peter Bust. 

Han fik i løbet af dagen svaret på masser af spørgsmål fra børn, som blandt andet ville vide hvordan kornet kom gennem mejetærskeren, hvor det skulle hen med traktorren og hvad der så sker med halmen. 

- De har nærmest lært mere den dag end de har i skolen, griner Lars Peter Bust. 

Selve hveden gav 7950 kilo per hektar ifølge brovægt, og det er Lars Peter Bust ganske tilfreds med. 

Foruden de ti hektar hvede, har Sølyst også høstet havre. 

- Det var første gang jeg havde ahvre på de arealer. Og jeg kunne bare konkludere, at det står bedre end vårbyg på vores marker. Udbyttet var omkring 6300 kilo per hektar, siger Lars Peter Bust. 

Tilbage på hans marker står kun majs, og de er afhændet på roden til en landmand der har køer. 

- Så jeg er fint tilfreds. jeg har solgt for tidligt, men jeg er nok ikke den eneste. Jeg sælger gerne af tre omgange. Men man kan sige, at når udbytterne så var lidt over forventet, så bliver gennemsnitsprisen alligevel ganske fornuftig. Og selvom omkostningerne også er væsentligt dyrere end sidste år, så er det stadig bedre end sidste år, bemærker Lars Peter Bust, som har solgt sin havrehalm til et varmeværk. 

Med de indsendte fotos deltager Lars Peter Bust i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle