Spritny Claas klarede rapshøsten

På Eriksminde er de glade. Deres nye Claas lexion kører, som den skal og udbytterne er også helt i orden.

Da der forleden blev høstet raps på bedriften Eriksminde i Brønderslev i Nordjylland, foregik det med deres spritnye Claas Lexion 760.

"Maskinen er købt til årets høst. Det er en sprit ny Claas lexion 760. Det første maskinen blev prøvet af i var de 20 hektar frøgræs, som det blev til i år" fortæller Daniel Eckhardt Nielsen.

Daniel Eckhardt Nielsen hjælper til på bedriften Eriksminde, som er ejes af Ole Olesen. Gården driver 420 hektar agerjord med arterne frøgræs, raps, rug, hvede, vårbyg og havre. På Eriksminde bliver der årligt produceret 15.000 slagtesvin fra 7 kg og til 100 kg færdig slagtesvin.

"Jeg har kendt Ole igennem lang tid, da hans søn Frederik kommer sammen med min storesøster, det er også den vej igennem, at jeg er kommet til at hjælpe hos Ole Olesen," fortæller Daniel Eckhardt Nielsen.

I høsten er hans opgave at køre korn fra under sneglen samt at køre halm hjem.

"Til tider grubber jeg også sprøjtspor, sådan at jorden bliver løsnet og nye frø kan blive sået ud. Høsten er gået fint indtil videre med et flot udbytte. Der skulle dog lidt kalibrering til før den nye Claas kørte som den skulle," oplyser Daniel Eckhardt Nielsen.

Tankbil og 30.000 liter mælk kom på glatis 13. december · 12:36

Rapsen blev høstet med en vandprocent på otte procent, og gav 5-6 ton pr. hektar. Den næste afgrøde de skal i gang med at høste på Eriksminde er rug.

Daniel  Eckhardt Nielsen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu