Støjberg efter manipulationsanklager: Jeg vil bare sidestille landbruget

Venstre er ude på at skaffe billig arbejdskraft til landbruget, mener Karsten Hønge (SF), der tirsdag havde indkaldt minister Inger Støjberg til samråd i sag om landbrugspraktikanter.

"Der kan skrives tykke bøger om det, ministeren ikke forstår om social dumping".

Der blev gået til stålet, da SF's Karsten Hønge, manden bag ovenstående citat, tirsdag eftermiddag havde hevet integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd om udenlandske landbrugs- og sundhedspraktikanter.

Baggrunden er, at Inger Støjberg og regeringen tidligere har foreslået at lette reglerne for udenlandske praktikanter på det grønne område - deriblandt landbruget.

anklage om manipulation

Forslaget fandt ingen opbakning i Folketinget, men Karsten Hønge mener, at ministeren har forsøgt at manipulere de resterende partier i sagen ved et tidligere samråd.

"Man kan ikke sammenligne praktikanter i landbruget og i sundhedsvæsenet, men det gjorde ministeren, og det må ministeren erkende og beklage", lød det fra Karsten Hønge til samrådet, inden han tilføjede:

"Det her handler om, at Venstre vil åbne fordøren for billig arbejdskraft til vennerne til landbruget, men så sig det åbent. Det er dog ikke noget, vi vil støtte".

Til det svarede Inger Støjberg:

"Jeg forstår ikke, hvorfor partier som S og SF har et horn i siden på landbruget. For efter min mening skal landbruget sidestilles med alle andre uddannelser, og det skal selvfølgelig foregå under rimelige vilkår".

hvorfor mistillid til landbruget

Hun gjorde opmærksom på reglerne om, at praktikanter i landbruget bl.a. skal i gennem en sprogtest, som andre praktikanter ikke skal, ligesom aldersgrænsen er snævere, og opholdstiden er kortere.

"Hvorfor skal landbruget stilles ringere, og hvorfor er der en mistillid til, at landbruget er ude på at misbruge ordningen?", spurgte Inger Støjberg retorisk.

Lennart Damsbo-Andersen efterlyste bevis for netop det.

"Det står tilbage at ønske, at landbruget kan bevise, at man overholde loven, men når det sker, er det ikke utænkeligt, at landbruget kan få samme vilkår som andre uddannelser", sagde han.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle