Større Jordbrug: Forsvundne ænder skal frem i lyset

Der skal styr på den lovpligtige indberetning af ænder, der udsættes til jagt. Det mener Sektionen for Større Jordbrug.

"Det er helt afgørende for andejagtens fremtid, at der kommer styr på de her ting".

Det var budskabet fra godsejer og formand for Dansk Skovforening Peter Busck ved Større Jordbrugs virtuelle årsmøde mandag.

Han ærgrede sig over, at jægerne/jagtlejerne i stor stil tilsyneladende undlader at foretage den lovpligtige indberetning af udsætning af gråænder.

Kun en femtedel indberettes

Dagbladet Politiken har således afdækket, at det kun er omkring en femtedel - 60.000 - af de mere end 300.000 gråænder, som årligt udsættes, der bliver indberettet.

Det har fået Dansk Ornitologisk Forening (DOF) til at forlange, at udsætninger af gråænder stoppes fuldstændigt.

Peter Busck opfordrede derfor jagt-udlejere i Sektionen for Større Jordbrug til at sikre, at alle udsætninger af ænder indberettes til myndighederne.

Han henviste til igangværende forhandlinger om udsætning af ænder, hvor problematikken kan sætte et godt resultat - set med jagtudlejernes og jægernes øjne - over styr.

Problematiske mørketal

Christina Ahlefeldt-Laurvig bekræftede prolematikken i sit svar.

"Stor støtte til Peter Busck! Det er et meget stort problem, at vi står med et mørketal for andeudsætninger. Det er også vores ansvar, at jagtlejerne overholder reglerne", sagde hun.

"Se at få jagtlejerne med på det her, så det bliver indberettet. Der er meget mere på spil end et udsætningsforlig", sagde hun.

Godsejer Peter Sehestedt Juul tilføjede, at man i samme ombæring bør indskærpe overfor jagtlejerne, at det samme gælder udsætning af fasaner og agerhøns.

"Det skal bare være på plads"!

Faktaboks

Fakta

  • Siden 2018 har det været lovpligtigt at indberette udsætning af fasaner, agerhøns og gråænder digitalt og senest en uge efter, at udsætningen har fundet sted, til Miljøstyrelsen.
  • Reglerne skal sikre et overblik over den samlede udsætning af fasaner, agerhøns og gråænder i landet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle