Større stigning i konkurser i februar - men ikke en tendens

I februar måned var der 20 konkurser inden for landbruget, skov og fiskeri.

Der var 20 konkurser inden for landbruget i februar. Det er en fordobling af tallet samme måned sidste år, hvor der var 10 konkurser.

Det fremgår af Danmarks Statistiks seneste udgivelse.

"Der var en større stigning i antallet af konkurser i februar. Vi skal tilbage til april 2017 for at finde en tilsvarende stor stigning. Det er dog ikke usædvanligt, at der kan forekomme større stigninger eller fald fra måned til måned, så tallet skal vurderes varsomt", skriver erhvervsøkonomisk chef hos Seges, Klaus Kaiser i en mailkommentar til landbrugsavisen.dk.

På årsbasis – løbende 12 måneder – var der 134 konkurser frem til februar 2018. Det er en stigning på 10 konkurser fra måneden før.

"Også denne stigning skal man passe på med at overfortolke. Råvarepriserne er ganske vist faldet i den senere tid, hvis vi ser bort fra den sæsonmæssige stigning i svinepriserne, og det kan ikke udelukkes, at der kan være en vis påvirkning over til konkurstallene. Hverken priserne på mælk eller svinekød nåede dog ned på kritiske niveauer i februar, og normalt er det også et større tidsmæssigt efterslæb" siger han videre.

Han vurderer ikke umiddelbart, at det er starten på en ny optrend i antallet af konkurser.

"I værste fald vil vi opleve en stabilisering omkring det nuværende niveau i den kommende måneder, og så vil konjunkturerne i løbet af året været afgørende for retningen herefter", slutter Klaus Kaiser.

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle