Støtte-kroner er vigtige
Knud Kjær Knudsen finder som ung landmand støtteordninger som Moderniseringsstøtteordningen til slagtesvinestalde vigtige for at få fodfæste i svinesektoren.

Knud Kjær Knudsen var ikke i tvivl, da han første gang hørte om muligheden for at søge støtte til at opføre en slagtesvinestald gennem Moderniseringsstøtteordningen.

Ansøgning blev sendt ind sidste år, og han har søgt om 4,5 mio. kr.

Selv om han har nogle år på bagen som selvstændig svineproducent, så synes han støtteordninger som Moderniseringsstøtteordningen, som om ganske kort tid udbetaler over 300 mio. kr. til slagtesvinestaldeprojekter rundt om i landet, er vigtige og for unge landmænd afgørende for at få økonomiske rammer, der sikrer en solid fremtid i sektoren.

»Puljen har for mig haft en stor betydning i forhold til at gå i gang med byggeriet. Det, at man kan få et pænt stort tilskud fra støtteordningen, gør, at banken og realkreditten er villige til at gå med i et projekt som mit, der har et samlet budget på 21 mio. kr.,« siger han og fortsætter:

»Støtteordninger har også stor betydning for min konsolidering og gældsprocent. De giver mig samtidig en større bevægelsesfrihed, når vi snakker om mine fremtidige udviklingsmuligheder.«

I samme åndedrag råder han andre unge landmænd til at lære at regne den ud, når der skal bygges eller overtage en gård.

»Det er vigtigt, at man selv kan udarbejde sine budgetter uden en konsulent i første omgang. Man skal forstå dem, og så kan man til sidst få en konsulent ind over. Det giver stor respekt fra din bank,« siger han.

Knud Kjær Knudsen advarer samtidig mod at kaste sig over enhver gård.

»Hvis man via budgetterne har fundet frem til, at det ikke kan lade sig gøre at tjene en rimelig løn på driften, skal man lade være,« siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle