Stabilt marked holder svineprisen uændret

Der er ingen ændringer i slagtesvinenoteringen hos Danish Crown i den kommende uge.

Svinenoteringen for uge 33 er uændret, melder Danish Crown. 

Prisen for slagtesvin er dermed fortsat på 10,50 kr. pr. kg. Sonoteringen forbliver ligeledes på samme niveau, 4,90 kr. pr. kg. 

Det europæiske marked for grisekød er lige nu præget af ferieperioden i Sydeuropa, og så spænder et stigende antal corona-tilfælde rundt om i Europa ben for fortsat fremgang i foodservice-segmentet.

"Markedet er fortsat præget af stabilitet, men den stigning i aktiviteten, som vi ellers har set de seneste uger, er nu fladet ud, fordi der er usikkerhed om planerne for den videre genåbning rundt omkring i Europa. Omvendt er der en stabil eksport til Kina, men kursen på dollar er faldet op mod 10 procent siden midten af maj, og det tager desværre toppen af de ellers pæne priser, som vi sælger til i Kina", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en jævn efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen af kamme, bacon og brystflæsk er stabil. Priserne på skinker er derimod en smule under pres, fordi flere af de store kunder i Sydeuropa lige nu holder ferie.

"De udsving vi ser i Europa lige nu, er faktisk helt normale for årstiden. Det, der er unormalt, er, at vi i det sene forår og i de første sommermåneder så faldende priser, hvor vi normalt ellers har stigende priser. Den tumult er markedet ved at komme sig over, men tempoet i den fortsatte genåbning i Europa kommer til at betyde meget for priserne i de kommende måneder", siger Lars Albertsen. 

Slagteriet i Ringsted er indtil videre lukket ned for eksport til Kina, men det ændrer ikke på, at der en stabil afskibning til både Kina og Japan.    

 


 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle