Stadig flere veganske produkter bryder frem - Franskmænd lancerer laks uden kød

Den veganske trend fortsætter, og et fransk firma har netop skudt gang i et lakseeventyr - helt uden laks.

Hakket plantefars af soja og svampe, is uden fløde og endda et ægprodukt baseret på tang.

De seneste måneder har de danske supermarkeder oplevet en stigning i veganske varianter af velkendte produkter, og nu ser det ud til, at også fiskehandlerne vil kunne se et af deres helt store hit få konkurrence af en vegansk variant.

I hvert fald er en fransk startup-virksomhed, Odontella, nu på vej med en vegansk udgave af den velkendte laks, som i både farve, duft og tekstur minder om laks. Det skriver fagmediet Salmon Business.

Produktet er helt frit for fisk og er baseret på mikroalger, hvilket er det samme, der gør sig gældende for de veganske æggealternativer i Dansk Supermarked.

Virksomheden Odontella har indtil videre rejst 700.000 euro ( 5,2 millioner kroner) i arbejdet på at få en decideret industriel produktion op at stå.

Produktet skulle ifølge Salmon Business have interesse fra både Frankrig, ligesom også Japan øjner en mulighed for produktet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle