Stadig intet forår i kreatur-notering - kødkvæg-tillæg reguleres ned

Tillæg for Dansk Kødkvæg falder på grund af prispres og mange dyr. Afsætningen er stadig rolig.

Noteringen for kreaturer hos Danish Crown Beef ligger stille en uge mere. Det melder slagteriselskabet tirsdag middag, hvor der atter står uændret foran de fleste kategorier.

Undtagelsen er for tilllægget på Dansk Kødkvæg, hvor der nedjusteres, skriver selskabet, med 25 øre per kilo.

"I denne uge falder tillægget på kødkvæg, som kræver, at man har underskrevet en Dansk Kødkvæg kontrakt. Årsagen er et lidt større antal til slagtning, og det medfører begyndende prispres", lyder det og fortsætter:

"Tillæggets niveau vil være 0,75 kr pr slagtekilo, og er ens for kvier, ungtyre, stude og unge køer. Tillægget er for at sikre en jævn tilførsel året rundt. Tillægget vil fortsat variere op og ned afhængig af udbud og efterspørgsel".

Når det gælder hele markedsberetningen så er der påvirkning på okse- og kalvekødet af påsken, der nu er under to uger forude.

"Der er sæsonmæssigt rigelige tilførsler af kalve og moderate tilførsler af køer. Afsætningen forløber nærmest uændret med størst interesse for de bedste udskæringer oksekød. Hjemmemarkedet melder om rolig handel", skriver selskabet og tilføjer:
 
"Eksporten til Sydeuropa melder om en øget interesse for de dyre udskæringer, mens udskæringer af forfjerdinger har sværere ved at finde afsætning i markedet".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle