Staldleverandør køber samarbejdspartner

KJ Klimateknik i Thorning har købt Silkeborg-virksomheden Klima Design.

KJ Klimateknik, Thorning, meddeler, at de opruster virksomheden med købet af Klima Design, der har adresse på Lysbrohøjen i Silkeborg.

KJ Klimateknik, der sælger og monterer blandt andet fodringsanlæg og ventilationsanlæg til landbruget, har i mange år været kunde hos Klima Design, der blandt andet sælger klimastyringer.

Muligheden for et overtagelsen opstod, fordi indehaveren af Klima Design, Tom Burup, ønsker at gå på pension.

"Jeg er meget glad for, at det er lykkedes for os at få Klima Design indlemmet i KJ Klimateknik. Vi har gennem årene haft et virkelig godt samarbejde med Klima Design, som har solgt produkter af meget høj kvalitet til os. Derfor giver det god mening, at vi overtager virksomheden, som vil være et godt supplement og en styrkelse af KJ Klimateknik," siger direktør og ejer i KJ Klimateknik, Kaj Johansen.

KJ Klimateknik beskæftiger ni medarbejdere, og regnskaberne viser overskud de sidste fem år på sammenlagt 3,5 mio. kr. og en egenkapitalandel på 25 procent.

Klima Design har i alt syv ansatte, hvoraf fire medarbejdere fortsætter i den nye konstruktion med Kaj Johansen som direktør. Regnskaberne for Klima Design ser mindre solide ud, hvor der sidste år var underskud på 22.000 kr. og forrige år et underskud på 156.000 kr. De tre år forinden blev dog landet mindre overskud. Egenkapitalandelen var på 14 procent.

Kaj Johansen oplyser, at Klima Design foreløbig vil fortsætte som et selvstændigt selskab i KJ Klimatekniks bygninger på Bommen i Thorning ved Kjellerup.

Faktaboks

Klima Designs produkter i landbruget

  • Styring af ventilationsanlæg i drægtighedsstalde, farestalde, smågrisestalde, ungsvinestalde, slagtesvinestalde, kalvestalde, kostalde, slagtekyllingehuse, udrugning af strudseæg m.m.
  • Fjernbetjening gennem telefon og/eller PC/ modem opkobling. Mulighed for fjern-support, da styringer kan kobles op til servicetekniker gennem telefonnet.
  • Automatisk fjernalarmering ved fejltilstande med oplysning herom i klar tale

Kilde: Klima Design

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle