Startede som mekaniker - nu ny landboformand

Bestyrelsen for Sydvestjysk Landboforening valgte Peder Philipps svigersøn - Niels Chr. Laursen fra Ribe - som afløser for Claus Christensen, der i år ikke genopstillede.

Den 39-årige Niels Chr. Laursen - som er uddannet landbrugsmaskinmekaniker - er efter tre år i Sydvestjysk Landboforenings bestyrelse blevet valgt som formand.

Den nye landboformand har siden 2010 været selvstændig landmand i et I/S, som han driver sammen med sin kone og svigerforældre, hvor svigerfar er den nu forhenværende formand for L&F Kvæg, Peder Philipp.

"Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Der er brug for en stærk lokal landboforening, som kan arbejde for de bedste vilkår for vores erhverv. Mulighederne for markvanding og afvanding har altid optaget mig stærkt, og på det og andre områder mener jeg, at en god dialog med vores kommuner kan flytte udviklingen i den rigtige retning. Det vil jeg i hvert fald bruge kræfter på," siger Niels Chr. Laursen i en pressemeddelelse.

Det var mødet med svigerfar, Peder Philipp, der vækkede hans landbrugspolitiske interesse. Og da svigerforældrene i 2007 tilbød Niels Chr. og Heidi, at de på sigt kunne overtage bedriften, slog de til, og Niels Chr. blev efter en lynoplæring indsat som fodermester.

"Hvis vi på et tidspunkt skulle have gården, så måtte jeg lære at passe køer. Og dengang havde jeg aldrig set en malkerobot eller brugt en mixervogn, så jeg blev kastet ud i det," fortæller han.

På det tidspunkt var han medejer af Jysk Liftservice, som han i 2007 afhændede til sine to medejere.
Formandspost retur til Lustrup.

I 2010 dannede Niels Chr. og Heidi et I/S sammen med Heidis forældre, og i 2008 flyttede de unge ind, da Vera og Peder Philipp flyttede ud. Peder Philipp er selv tidligere formand for Sydvestjysk Landboforening, og derfor kan man sige, at formandskabet i Sydvestjysk Landboforening er kommet retur til Lustrup - 14 år efter, at Peder Philipp forlod posten.

Ved det konstituerende møde var der genvalg til både 1. og 2. næstformand, nemlig Anders Harck, Tjæreborg, og Bjarne Nørtoft, Ølgod.

Faktaboks

Den nye formand

Niels Chr. Laursen er 39 år, uddannet landbrugsmaskinmekaniker, gift med Heidi og mælkeproducent i Lustrup ved Ribe.

Produktionen med 340 køer og 270 ha foregår på to bedrifter ved Ribe, og driften foregår i et I/S sammen med svigerforældrene Peder og Vera Philipp. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle