Staten køber Fyns gasnet

Nature Energy og det statsejede selskab Energinet har nu underskrevet aftalen om, at det fynske gasnet sælges til Energinet. Dermed bliver staten ejer, at den infrastruktur, der siden 80’erne har forsynet mere end 30.000 fynske hjem med gas.

Kort før jul besluttede otte fynske kommuner at sælge det fynske gasnet til staten, og den endelige aftale er nu underskrevet af fynske Nature Energy og det statsejede Energinet.

Det skriver Nature Energy i en meddelelse.

"Med den endelige underskrift på aftalen om at sælge gasinfrastrukturen til staten gør vi det muligt at høste et effektiviseringspotentiale på 100 mio. kr. i gassektoren. Den effektivisering forventer jeg vil komme de danske gasforbrugere til gode", siger Jens Otto Dalhøj, bestyrelsesformand i Nature Energy.

Et bredt flertal på Christiansborg indgik i juni 2017 en aftale, om at staten skulle købe gasnettet, og samle ejerskabet i ét statsligt selskab.

Gasdistributionsnettet er i dag ejet af tre selskaber – to kommunale selskaber (HMN GasNet og NGF Nature Energy Distribution) og et statsligt selskab.

Det statslige selskab blev pr. 1. september 2016 overdraget til Energinet.dk, og med underskriften på aftalen mellem Nature Energy og Energinet er det fynske gasnet også på statslige hænder.

"Det vidtforgrenede danske gasnet kan blive en vigtig del af fremtidens grønne energisystem. Det er derfor vigtigt, at vi sikre, at det konstant udvikles så effektivt som muligt. Ved at samle infrastrukturen i et selskab, kan vi sikre, at gasnettet drives endnu mere effektivt end tidligere", siger Jens Otto Dalhøj, bestyrelsesformand i Nature Energy.

Salget af det fynske gasnet bliver gennemført efter en politisk beslutningsproces i de 8 fynske kommuner, indtil i dag har ejet det fynske gasnet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle