Statsministeren: Vi er snart klar med landbrugsudspil

Siden februar har regeringen afvist at fremlægge et udspil på landbrugsområdet - men det er på vej, lyder det nu fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Regeringen er snart klar med et udspil for de kommende landbrugsforhandlinger. 

Det meldte statsminister Mette Frederiksen (S) ud, da der var partilederdebat i Folketingssalen.

Mens debatten især kredsede sig om genåbningsplaner og det grønlandske valg, brugte Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen sin spørgetid på at spørge statsministeren til landbrugsforhandlingerne.

Han var nemlig for nylig på besøg hos Fødevareforbundet NNF, der bl.a. repræsenterer landets slagteriarbejdere.

"De er bekymrede for, at der ikke er kommet et udspil endnu, så hvornår kan vi imødese et udspil?", lød det fra Ellemann-Jensen, hvortil statsministeren svarede:

"Jeg vil gerne kvittere for, at Venstre bruger tid sammen med fagbevægelsen, men også vælger denne vej ind i forhandlingerne, at man vil sikre arbejdspladser. For lige så vigtigt det er, at vi passer på klima, natur og grundvand, lige så vigtigt er det, at vi bevarer arbejdspladser", sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

"Vi har valgt en vej med en række tekniske afklaringer, som nu er overstået, og på den baggrund er vi snart klar med vores udspil".

statsminister stolt af dansk landbrug

Jakob Ellemann-Jensen holdt fast i NNFs bekymring, der går på, at en landbrugsaftale kan sende arbejdspladser ud af landet.

"NNF er særligt bekymret for, at jobs, rigtige menneskers rigtige jobs i områder, hvor de ikke hænger på træerne, forsvinder til udlandet. Så er statsministeren enig i, at vi ikke skal sende gode, danske arbejdspladser ud af landet for at nå et klimamål i vores osteklokke, der så forværrer det globale klima?", spurgte Venstre-manden.

Hertil lød svaret:

"Jeg er stolt af vores fødevareproduktion og dansk landbrug. Vi har et af verdens bedste landbrug, men vi skal gøre det grønnere, og det hører jeg også landbruget bifalde. Jeg mener, vi skal have som mål at lave en aftale, der både sikrer vigtige resultater på klima- og naturområdet, men også gode resultater på beskæftigelsesområdet".

Senere understregede statsministeren, at hun ikke har nogen modstand mod kød- eller anden landbrugsproduktion:

"Jeg deler ikke den analyse, at vi har et landbrug, der er galt på den. Vi har et af verdens bedste landbrug, og det skal forfines yderligere".

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle