Stenger: BL-pral var med til at fælde Eva Kjer

Antoni Stenger langer ud efter Bæredygtigt Landbrug.

Formanden for Sønderjysk Familielandbrug, Antoni Stenger, langede i går, tirsdag, ud efter Bæredygtigt Landbrug, da foreningen holdt årsmøde mandag aften. Det skriver JydskeVestkysten.

"Den seneste tids politiske farcer, blandet godt op med Bæredygtigt Landbrugs ubehjælpsomme higen efter medietid, har lagt landbrugets image ned. Det er jeg rigtig ked af, for vi har et erhverv, der trænger til positive historier og politisk stabilitet," sagde Antoni Stenger i sin beretning.

Under debatten om grødeskæring og landbrugspakken fik daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kritik for at have været inspireret af formuleringer, som Bæredygtigt Landbrug benyttede. Hun blev ligeledes kritiseret, da DR omtalte, at Flemming Fuglede Jørgensen, formand for BL, i en mail til Høje Taastrup Kommune havde omtalt, at foreningen havde indgået forlig med Kammeradvokaten, så staten undgik et søgsmål fra BL. Både ministeren og Fuglede har siden afvist, der var tale om et forlig. Derudover har Flemming Fuglede Jørgensen kaldt Eva Kjer Hansen for 'superministeren', hvilket også fik kritik. Den titel står Flemming Fuglede Jørgensen dog ved, fortalte han for nyligt til organisationens årsmøde.

Forsker: Stor jordreform vil tage mindst 20 år 15. januar · 12:47

Antoni Stenger, Rødding, mener, at der var tale om 'pral' og 'medieliderlighed' fra Bæredygtigt Landbrugs side.

"Deres behov for at prale med omgangen med den tidligere minister var utvivlsomt med til, at hun mistede ministerposten," sagde Antoni Stenger i beretningen.

Han håber, at Bæredygtigt Landbrug har lært noget af affæren.

Faktaboks

Uddrag fra Antoni Stengers beretning

"Det er vigtigere end nogensinde, at vi bakker op om L&F og SEGES.

Vi opnår virkelig indflydelse ved at have dem i baghånden og det på en måde så vi ikke får befolkningen imod os.Den sidste måned politiske legestue har tydeligt vist hvordan BL arbejder og hvilke værdier de IKKE har. De er skyld i det image tab landbruget lider hos befolkningen . Deres behov for at prale med omgangen med den tidligere minister, var utvivlsomt med til at hun mistede minister posten. Jeg håber sørme at de lærer af deres fejl for ALLE i landbrugt har tabt på deres medie-liderlighed.

Der går MANGE år før landbruget image er rettet op efter denne historie.

Men heldigvis har det ikke væltet regeringen, hvad det et øjeblik næsten så ud til, de arbejder nu videre og det er dejligt."

Om de Konservative:

"Jeg vil foreslå at vi alle tager fat i vores lokale konservative medlemmer, naboer osv og lige minder dem om at en aftale er en aftale og at de har lige så stort ansvar for landbruget dårlige image som BL. Det er populisme lige pludselig at være et miljøparti, bare fordi der er medietid i det.

Jeg vil opfordre K til at stå ved ord, ikke rende fra aftalerne og i øvrigt undlade at profilere sig på landbruget bekostning."

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu