Stolt viceformand: Frivillighed virker!

Frivillighedens vej fungerer, mener Thor Gunnar Kofoed, der glæder sig over, at over 6.000 landmænd har ansøgt om frivillige efterafgrøder.

I ugen kom det frem, at kravet om frivillige efterafgrøder for 2019 er blevet opfyldt af over 6.190 landmænd, der har ansøgt om etablering.

Det gør viceformand i L&F Thor Gunnar Kofoed stolt på erhvervets vegne.

"Det siger jo alt om, at når vi landmænd indgår en aftale om at yde en frivillig indsats, så holder vi den", siger viceformanden.

I alt er der søgt om at etablere 139.000 hektar frivillige efterafgrøder fordelt på flere tusind landmænd.

"Der er over 6.000 landmænd, som enkeltvis har holdt ord på en aftale, vi har lavet for erhvervet. Det er virkelig flot og bemærkelsesværdigt", siger Thor Gunnar Kofoed.

frivillighed eller ej?

Politisk er det blevet diskuteret, hvorvidt frivillige virkemidler er en god idé eller ej. Senest med sagen om kvælstofudledningen, hvor de røde partier kritiserede at gå frivillighedens vej.

"Nogle politikere var ude efter os og sagde, at vi ikke er til at stole på. Her har vi jo beviset på, at det er vi", siger Thor Gunnar Kofoed og tilføjer:

"Vi kan jo også se, at der er kommet masser af ansøgninger om at etablere minivådområder. Der er masser, der gerne vil".

Netop minivådområdeordningen har dog været hårdt ramt af IT-problemer i Landbrugsstyrelsen, hvilket ærgrer viceformanden:

"Det her er også et budskab til styrelserne om, at vi landmænd rykker, når vi har lovet det. Men så forventer vi også, at vores medspillere er lige så aktive, som vi er".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle