Stop for udenlandske landbrugspraktikanter er forlænget til 15. april

"For mange landmænd er det lidt af en katastrofe, - pludselig har de ikke den arbejdskraft, de har regnet med, og de kan heller ikke skaffe noget", siger specialkonsulent Bodil Irene Jensen, Seges.

Det varer endnu en rum tid, før landmænd kan få nye udenlandske landbrugspraktikanter til at hjælpe til med arbejdet i staldene: Udlændinge- og integrationsminsteriet har besluttet at forlænget stoppet for nye opholdstilladelser til bl.a. udenlandske landbrugspraktikanter til 15. april 2021.
Stoppet, som blev meddelt i en bekendtgørelse 2. februar 2021, er begrundet i corona-situationen.

"Lidt af En katastrofe"

"For mange landmænd er det lidt af en katastrofe. Jeg ved fra de meldinger, vi får fra HR-konsulenter rundt omkring, at det er et stort problem for mange landmænd. De har regnet med, at deres praktikant skal starte - og så har pludselig ikke noget som helst arbejdskraft og kan heller ikke skaffe noget", siger specialkonsulent ved Seges, Bodil Irene Jensen.

"Det er et problem, som berører mange - det er der slet ingen tvivl om".

Forlængelse

Efter drøftelser med bl.a. Landbrug & Fødevarer har udlændingeminister Mattias Tesfaye givet mulighed for, at landbrugspraktikanter, som allerede er i gang med at praktikophold, kan søge om at få forlænget opholdstilladelse op til 18 måneder.

Det løser dog  slet ikke problemet for alle, understreger Bodi Irene Jensen.
"Det er ikke alle, der har praktikanter, der kan forlænges".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle