Stopper som formand for danske udlandslandmænd - her er ny bestyrelse

Ny formand vælges blandt bestyrelsens medlemmer.

Efter godt otte år som formand for foreningen Danish Farmers Abroad, meddelte Erik Jantzen i dag, at han stopper som formand.

”Jeg har været med siden foreningens start i 2007, og nu må være tid til at andre og yngre kræfter tager over,” sagde Erik Jantzen på foreningens generalforsamling i dag.

Han vil nu koncentrere sig om sine landbrugsaktiviteter med svineproduktion, mælkeproduktion og planteavl i Slovakiet, planteavl i Rumænien og firmaet Jantzen Development..

Fra foreningens næstformand lød der en stor tak til Erik Jantzen for mange års arbejde for foreningen.

”Du har gjort en kæmpe forskel for danskere i udlandet. Du har en enorm viden, et kæmpe netværk, en unik innovationskraft og stor evne til at tænke i nye baner. Med de egenskaber har du sat et kæmpe aftryk på Danish Farmers Abroad, og har en stor andel i, at foreningen er blevet til det, som den er i dag,” sagde Lars V. Drescher, næstformand i DFA.

Ejer af stor maskinstation: »Jeg er ikke som de andre...«Maskiner 19. januar · 09:33

Foreningens nye formand vælges på et konstituerende bestyrelsesmøde.

På foreningens generalforsamling blev Kristian Brokop og Hans Poulsen nyvalgt til bestyrelsen. Kristian Brokop er CEO for Donosha i Ukraine, der er en del af Axzon-koncernen. Hans Poulsen er direktør for Agro Cocora, der driver 7.000 hektar planteavl i Rumænien.

Derudover består bestyrelsen af Jytte Rosenmaj (næstformand Idavang, Litauen og Rusland), Lars V. Drescher (DCH International), Niels Hjorth (Dangroup Poldar Holding, Polen), Jens Ulrik Tarpgaard (Dan-Esti, Letland) og Øjvind Krabbe (Ingleby Farms & Forests).

Som suppleanter til bestyrelsen blev valgt Jens Møller Knudsen (planteavler i Polen) og Jørgen Tørnæs (landmand i Danmark og Tyskland og formand for selskaber i Ukraine og Rusland).

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu