Stor brand på australsk tyrestation: Låg fra sædbeholdere fløj rundt som projektiler

Tyresæd for mange tusinde kroner gik tabt, da en voldsom brand hærgede tyrestation - og udfordrede lokale brandfolk.

Over 100 beholdere med tyresæd af høj værdi gik tabt i flammerne, da en voldsom brand forleden hærgede en tyrestation i Yarram i australske Victoria. Det skriver flere australske medier.

Ud over de store økonomiske tab var branden også noget af en udfordring for de lokale brandfolk.

"Væsken inde i cylindrene udvidede sig med voldsom hast og fik lågene på cylindrene til at poppe af og nærmest fungere som projektiler, der blev skudt ud af bygningen", forklarer den lokale brandinspektør Chris Loeschenkohl til ABC News.

Brand er et hårdt slag

Den voldsomme brand hærgede hele bygningen, som tyrestationen holdt til i. Ud over bygningerne skal tabet tælles i store summer, fordi de 100 cylindre med tyresæd havde høj værdi.

"Selve cylindrene er mellem 2.300 kroner og 4.600 kroner værd per enhed, mens sæden inden i varierer i pris", udtaler viceformand for tyrestationen, Aaron Thomas.

Han fortæller, at man netop er på vej ind i sæsonen for insiminering og at der derfor var store mængder af sæd i tankene, typisk ejet af de lokale landmænd. Hvert strå varierer i pris fra mellem 5 australske dollar til 95 - et spænd på fra 23 kroner til over 400 danske kroner.

Viceformanden understreger, at der er tale om et hårdt slag for de lokale landmænd. Især fordi mange stadig kæmper med de økonomiske eftervirkninger af sidste års massive tørke i Australien.

Endnu har brandmyndighederne intet bud på, hvorfor branden opstod.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle