Stor fremgang: Kreatur-eksportør efterbetaler for første gang i mange år

4 mio. kr. på vej til de landmænd, der har eksporteret danske dyr via Bovi-Danmark.

For første gang i mange år vil Bovi-Danmark efterbetale. Og beløbet ender på hele 4 mio. kr. til de omkring 400 landmænd, der i årets løb har leveret avlsdyr til eksport.

Det betyder en efterbetaling på omkring 400 kr. per dyr leveret til selskabet mellem 1. oktober sidste år og 30. september. Dette gælder både for Holstein og for jersey-dyrene, der er handlet.

Adm. direktør i Bovi-Danmark, Martin Kristensen er ikke overraskende glad for resultatet.

"Det er ikke noget, vi plejer at gøre. Men vi har fået rigtig godt fat i det russiske marked, og det er det, der har rykket det. Russerne har importeret mange dyr, men vi har også vundet markedsandele. De har fået øjenene op for, at det, vi leverer, er i orden", forklarer han.

Stor fremgang

Eksporten er således steget markant. Faktisk er den tæt på fordoblet i antal dyr, på bare de sidste to år, fra omkring 5000 dyr for to år siden, til mellem 6 og 7.000 dyr sidste år. I år ender det med 10.000 avlsdyr sendt af sted fra Bovi-Danmark.

"Samtidig har den generelle pris på dyrene over året også været stigende. Pt. betaler vi 10.000 kr. for en lavdrægtig kvie af Holstein-racen", siger han.

Forventningerne til næste år er, at vi kan holde kadencen på antallet af dyr. Men jeg er spændt på, om vi kan holde priserne. Vi ligger fra dansk side markant over, hvad andre kan få", siger han og konstaterer, at både internt blandt danske selskaber, men også fra udenlandske konkurrenter er der hård kamp om at få de attraktive kontrakter på at levere dyr.

Ud over det russiske marked, hitter også Grækenland, Italien og Bulgarien. Og så har Bovi-Danmark fået gang i det serbiske marked.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle