Stor griseomsætter: Lavere foderpriser løfter stemningen for handel af smågrise

Handlen med smågrise på det europæiske marked glider for tiden. Afsætningen til udlandet mærkes især fra Tyskland og Polen.

Afsætningen af smågrise til særligt Tyskland og Polen går i øjeblikket nemt.

Det melder griseomsætteren SPF-Danmark i en markedsorientering.

Handlen med smågrise holdes blandt andet oppe af faldende foderpriser, der giver et relativt godt bytteforhold.

- Der er rigtig meget handel, der er gået i faste kontrakter, så det frie marked er hurtigt tømt, når efterspørgslen rammer. Det gør sig også gældende nu, hvor Tyskland og især Polen har stor interesse i smågrise. Noteringerne i Europa er stadig på et niveau, hvor eksportmarkederne har overhånden, så selvom forskellen til den danske notering er indskrænket den seneste periode, er afstanden fortsat stor nok til at drive eksporten, siger Lars Bruun Andresen, der er salgschef i SPF-Danmark.

Han ser dog også et fornuftigt dansk marked, hvor bytteforholdet er det hidtil bedste i år, og det giver med hans ord mere røre i det danske marked, hvilket SPF-Danmark mærker, selv om det er fra et lavt udgangspunkt.

- Der er kommet en større positivitet omkring indtjeningsgrundlaget i slagtegriseproduktionen i Danmark, og det skaber lidt mere aktivitet i puljegrisene i Danmark, ligesom vi oplever en større interesse i griseringsaftaler. Vores danske aftagere er blevet mere positive i takt med de faldende foderpriser, siger Lars Bruun Andresen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle