Stor interesse for mekanisk rensning

Thyregods TRV-rensere findes også til rensning i kartofler, og der er nye modeller på vej.

Går snakken på mekanisk rensning, er det svært at komme uden om Give-virksomheden Thyregod. Her handler det ikke mindst om de kendte TRV-rensere, der også findes i en version, der er skabt til rensning i kartofler, og som hedder TRV Simply.

»Der er kommet meget mere fokus på mekanisk rensning. Vi kan helt klart mærke en stigende interesse,« lød det for nylig på Agromek fra Thyregods eksportchef, Michael Thomsen.

»Navnet Simply afspejler meget godt den feedback, vi har fået fra brugere. Maskinen får generelt ros for sin enkle opbygning og hurtige, simple omstilling og indstilling. Omkring interessen kan vi tilføje, at vi kommer til at introducere nye modeller i Simply-serien for at imødekomme brugernes dyrkningssystemer og krav,« siger Michael Thomsen.

TRV Simply kommer med hydraulisk sammenklapning i versionerne på 6, 9 og 12 meter arbejdsbredder. Til standardudstyret hører blandt andet parallelophængte rensesektioner, takkede tallerkner, fjederbelastede kamstrigler og dybdekontrolhjul, Tallerkenerne kan nemt vinkeljusteres, hvis man vil have mere jord på kammene.

Generelt er der mange muligheder for at få bygget sin TRV-renser ud fra individuelle ønsker med måske automatisk kamstyring og glatte tallerkner.

Thyregod viste også på Agromek den forbedrede og hurtige flytning af tænder på producentens radrensere. Systemet giver mulighed for hurtigt at justere maskinen og opnå den optimale afstand fra skær til plante.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle