Stor jysk svineproducent har købt Eskelund

Familien Rauff har købt en af Danmarks allerstørste svineproduktioner Eskelund.

En af Danmarks største svineproduktioner, det fynske storlandbrug Eskelund, er efter en en lang salgsproces nu blevet solgt. Køberen er familien Rauff.

Det bekræfter Niels Rauff Hansen overfor landbrugsavisen.dk. Han tilføjer, at overtagelsen sker med virkning fra den 1. oktober 2020.

Niels Rauff Hansen ønsker ikke at udtale sig yderligere om købet.

Ifølge Eskelunds tidligere adm. direktør Morten Jørgensen er det alle Eskelunds aktiviteter i Danmark, der er solgt til køberen.

Salget sker efter at Eskelund har været i familien Lerche-Simonsene eje i over 104 år, hvor sælgernes oldefar Mads Eskelund købte gården mellem Middelfart og Assens fri af grevskabet Wedellsborg i 1916. I de senere år har Eskelunds ejere famlien Lerche-Simonsen været ramt af store  nedskrivninger på deres landbrug i Slovakiet og samtidig været belastet af en renteswap. 

SÅ STOR ER ESKELUND I DANMARK

Fra starten af salgsprocessen gik Eskelunds ejere efter et samlet salg. Det er det, der nu er lykkedes for ejendomsmægler Landbogruppen og Bent Holm, der har haft opgaven med at finde en køber siden midten af august.

”Vi går helt klart efter et samlet salg grundet virksomhedens interne synergier, hvor enhederne indbyrdes understøtter hinanden”, lød det fra Morten Jørgensen, da Eskelund blev sat til salg i februar i år efter at familien Lerche-Simonsen havde kæmpet med økonomien i flere år.

Ejendommen, der er solgt, omfatter:

  • Cirka 1.000 ha markdrift, heraf 750 ha egne marker.
  • En svineproduktion på 100.000 slagtesvin årligt fra 10-110kg.
  • En foderfabrik, der både forsyner egen besætning og tilbyder eksternt salg af foder.
  • En transportafdeling.

I staldene er der cirka 35.000 stipladser. Desuden omfatter den store bedrift en foderfabrik, der forsyner både egen besætning og tilbyder eksternt salg af foder, og en transportafdeling, der tager sig af logistikken i relation til svin, foder og gylle.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle