Stor-landbrug får ny direktør

Den tidligere Skiold-ejer Henrik Hougaard fortsætter som bestyrelsesformand for anpartsselskaberne Skaarupgaard og Eskjær, men overdrager direktørstolen til Andreas Heegaard Christiansen. Begge selskaber ejes fortsat af Henrik Hougaard Invest ApS.

Andreas Heegaard Christiansen er d. 1. oktober 2020 tiltrådt som direktør for landbrugsselskaberne Skaarupgaard ApS og Eskjær Hovedgaard ApS. 

De to landbrugsselskaber har tilsammen 1.600 ha skov og landbrug.

Virksomhederne drives med forskellige forretningsområder, herunder bl.a. drift og udlejning af landbrugsjord, skovbrug, udlejning af juletræsarealer, udlejning af boliger og sommerhusgrunde, jagtvæsen mv.

Der drives derudover hestepension på Skaarupgaard ved Tolne i Nordjylland, samt på Stald Stasevang ved Hørsholm nord for København. På Skaarupgaard er der desuden en kødkvægsbesætning med ca. 100 moderdyr. 

Der er 10 ansatte i virksomheden, heraf tre i Hørsholm, mens den resterende del er på Skaarupgaard i Vendsyssel. 

Fortsætter som formand

Stillingen har frem til d. 1/10 været varetaget af Henrik Hougaard, der nu indtager posten som bestyrelsesformand i selskaberne.

Andreas Heegaard Christiansen kommer fra en stilling som godsinspektør på Gaardbogaard ved Ålbæk, samt herunder direktør for de tilknyttede selskaber under GBG-koncernen.

Han har en baggrund fra landbruget med en uddannelse som agrarøkonom og jordbrugsteknolog, suppleret med en bred erhvervserfaring fra det primære landbrug, rådgivningsbranchen, samt den finansielle sektor.


Den tidligere ejer af Skiold Henrik Hougaard har fortsat en stribe af landbrugsrelaterede bestyrelsesposter, blandt andet i First Farm og Scandinavian Farm Invest og er gennem Thoraso Aps. ejer af Graintec, der producerer anlæg til fiskeindustrien. Foto: Torben Worsøe.

Henrik Hougaard afhændede i 2017 industrivirksomheden Skiold A/S, og har siden gradvist nedtrappet sine erhvervsaktiviteter, der dog fortsat omfatter formandsposten i børsnoterede First Farms A/S, samt formandsposten i Hougaard familiens Family Office, THORASO ApS., der er sammensat af navnene på de tre børn Thomas, Rasmus og Sofie.

Ambitionen er at fortsætte virksomhedernes positive udvikling, ved at arbejde struktureret med forretningsudvikling og optimering af de nuværende samt nye forretningsområder. 

”Vi er meget glade for at vi har fået Andreas med på holdet i vores landbrugsvirksomheder. Vi har kendt hinanden en årrække, og kender derfor hinandens kompetencer", udtaler bestyrelsesformand Henrik Hougaard i en pressemeddelse.

”Jeg er meget stolt og ydmyg over den tillid familien Hougaard har vist mig, og jeg ser meget frem til at videreudvikle virksomhederne i samarbejde med familien og de dygtige medarbejdere", udtaler Andreas Heegaard Christiansen.”

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle