Stor landbrugsleverandør skuffet over lille overskud

1,1 mio. kr. lander på bunden i Aco Funki A/S, der producerer staldsystemer.

Herningvirksomheden Aco Funki kommer ud af 2016 med et samlet overskud på 154.000 euro, svarende til godt 1,1 mio. kr., hvilket er mere end en halvering i forhold til året forinden, hvor selskabet fik skabt et samlet overskud på 3,8 mio. kr.

Selskabet, der udvikler og sælger staldmekaniseringsprodukter til svineproduktion, har ellers øget bruttofortjenesten med fire pct. fra 40,7 mio. kr. til i alt 42,2 mio. kr.

»Ledelsen finder ikke årets resultat tilfredsstillende, men et resultat præget af det svækkede eksportsalg i årets første kvartaler, samtidig med meget hårde konkurrencevilår hele året,« skriver selskabet i deres netop offentliggjorte årsregnskab.

Rutschebane for eksporten

»Aktivitetsniveauet for 2016 i Danmark har været stigende i et marked med meget hårde konkurrencevilkår, så der er vundet markedsandel i Danmark. På de nordiske markeder har der også været en god vækst på 60 pct.,« skriver selskabet.

Styrelse: Behovet for målrettede efterafgrøder mindskes i 2018 22. november · 15:26

Foruden opturen på de nordiske markeder, har selskabet, der beskæftiger 80 mand, dog haft en række store udsving på de resterende eksportmarkeder.

»De øvrige eksportmarkeder har været meget svækket de første 3 kvartaler af 2016 mod et utroligt godt salg i det sidste kvartal af 2016,« står der i rapporten.

Forventer bedring

Ledelsen forventer også, at det sidste kvartals gode salgsresultater fortsætter i den kommende tid.

»Aco Funki forventer et øget aktivitetsniveau for 2017 på henholdsvis eksisterende samt nye markeder. Starten på året 2017 er fortsat i samme positive trend som året 2016 sluttede, og det ser umiddelbart ud til at fortsætte,« står der i rapporten.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu