Stor maskinhandler begærer sig selv konkurs

MF- og Fendt-forhandler med tre afdelinger har måttet give op. Der arbejdes på, at andre parter kan køre specifikke forretningsområder videre.

Den sydjyske maskinforretning TBS Maskinpower har kastet håndklædet i ringen og indgivet konkursbegæring tidligere i dag.

Det oplyser selskabet her til aften.

Dermed går forhandlerens tre afdelinger i Brørup, Starup og Toftlund en usikker fremtid i møde.

Selskabet har i de seneste tre regnskaber gået med millionunderskud og ved udgangen af 2015/16-regnskabet pr. 30. september 2016 var egenkapitalen faldet til 4,3 mio. kr. mod 18,7 mio. kr. bare to år tidligere. I det seneste regnskab noterede revisor sig også, at den budgetterede drift i år var betinget af, at pengeinstituttet stillede den lovede likviditet til rådighed.

Trods konkurs-begæringen så er alt håb for de mange kunder og ansatte dog ikke ude. Ledelsen skriver i meddelelsen, at der er interesse fra flere parter om at overtage forskellige forretningsområder i virksomheden.

»Ledelsesteamet i virksomheden vil derfor sammen med virksomhedens samarbejdspartnere bakke op om en løsning, hvor virksomhedens forretningsområder kan blive overtaget hurtigt, og virksomhedens medarbejdere i videst muligt omfang kan fortsætte deres virke indenfor de enkelte forretningsområder«, lyder det.

Fra grænsen til Grindsted

I 2007 blev TBS Maskinpower dannet, da Brørup Maskinhandel, Fendt Starup, Toftlund Maskinforretning og Maskincenter Toftlund slog sig sammen. Den store maskinhandel dækker et stort område fra grænsen i syd til Grindsted i nord.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle