Stor svinegård sat til salg for 133 mio. kr. - nu solgt i flere bidder

Stor sønderjysk svineproducent og tysk investorkreds er blandt køberne af Lyngbjerggård, der havde et prisskilt på 133 mio. kr.

Bedriften Lyngbjerggård mellem Ribe og Bramming med 957 hektar og sohold med 900 søer har skiftet ejer.

Bedriften med samlet 16 ejendomme blev sat til salg i marts med et prisskilt på 133 mio. kr. og er blevet solgt i flere klumper. Det bekræfter Poul Erik Nielsen fra EDC Videbæk, som har stået for salget.

"En tysk investorgruppe, der i forvejen ejer noget jord i Danmark, har købt tre-fire af ejendommene med knap 300 hektar. Investorerne lejer jorden ud til lokale landmænd, og jorden er i dette tilfælde allerede lejet ud", siger Poul Erik Nielsen.

Selskabet, der har foretaget opkøbet, er Terra Estate Danica ApS og ejes af det Køln-baserede selskab Terra Estate GmbH & Co. KG.

En anden bid med 200 hektar og fem ejendomme er afhændet til fem lokale landmænd, mens den størst bid er overtaget af svineproducenten Aage Lauritzen fra Ribe-egnen. Det fremgår af tinglysningen for hovedejendommen Lyngbjerggård.

"Vi har en svineproducent, der har overtaget syv-otte af ejendommene og cirka 400 hektar af jorden. Der er produktion på to af ejendommene, og køber har ikke tidligere haft et sohold, men har fået det med overtagelsen af små 1.000 søer", oplyser han.

Glæde over handlen

Poul Erik Nielsen ønsker ikke at oplyse den totale købssum, men glæder sig over, at handlen er gået igennem.

"Bedrifterne bliver større og større, når de bliver lagt sammen. Man kunne godt frygte, at bedriften blev svær at sælge, men det har været fantastisk at opleve en meget stor interesse for Lyngbjerggård. Det kan godt lade sig gøre at komme af med de store ejendomme, for der er købere i markedet. Vi har ikke fået den udbudte pris, men vi er i nærheden af den", siger han.

Maskinparken har ikke været en del af købesummen for ejendommene og jorden, og i samarbejde mellem sælger, bank og advokat kommer 159 emner på auktion hos Auktionshuset dab senere på måneden.

På den tilhørende online-auktion var der allerede rift om en CLAAS Lexion 770 Terra Trac-mejetærsker, der efter talrige bud torsdag var budt op i 952.000 kr.

Det har ikke været muligt for LandbrugsAvisen at komme i kontakt med Aage Lauritzen.

Faktaboks

Blandt de dyreste landbrugsbedrifter:

  • Med en udbudt pris på 133 mio. kr. var Lyngbjerggård den tredjedyreste landbrugsejendom, der officielt var til salg, da den kom på markedet i marts. Den dyreste ejendom er fortsat Lynderupgaard Gods med 910 hektar, der har en udbudt pris på 185 mio. kr. Godset er beliggende nord for Viborg. Nummer to på listen indtages af Gadegaard, der er en kombineret svine- og planteavlsejendom ved Sunds med 668 hektar. Prisen for herligheden er 135 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle