Storbank: Kinas import af grisekød vil boome i 2020

Rabobank forventer, at 2020 bliver året med rekordlav produktion af grisekød.

Kineserne slagter selv færre grise, samtidig med at behovet for importeret kød kun stiger og stiger.

Det melder også den seneste prognose fra Hollandske Rabobank, som forventer, at Kinas import af grisekød, inklusiv biprodukter, vil stige fra 2,1 mio. ton i 2018 til mellem 3,1-3,3 mio. ton i år - og til 4,6 mio. ton i 2020.

Det skriver Markedsnyt for Grisekød med henvisning til Rabobanks seneste rapport om situationen i Kina.

Rabobank forventer, at året 2020 bliver året med rekordlav produktion af grisekød i Kina samtidig med, at importen bliver rekordstor. Produktionen af grisekød i Kina forventes at falde med 25 procent i år for så yderligere at falde 10-15 procent næste år.

Erstatter svin med høns

Selv om importen formentlig igen vil falde på den anden side af 2020, efterhånden som Kinas produktionen igen stiger, forventer Rabobank, at den kinesiske import af grisekød fortsat vil ligge på et højt niveau omkring 3 mio. ton frem til 2025.

På linje med andre meldinger, mener Rabobank heller ikke, at Kinas produktion vil komme fuldt tilbage til niveauet fra før afrikansk svinepest de kommende år.

Det skyldes blandt andet, at dele af svineproduktionen vil være erstattet af andre produktionersformer - blandt andet er produktionen af fjerkrækød steget med omkring 10 procent i år.

Og i 2025 forventes fjerkræ at udgøre mere end 30 procent af det kinesiske kødforbrug på bekostning af grisekød.

Små produktioner forsvinder

Rabobank forudser ligeså at der kommer til at ske en væsentlig forandring i svineproduktionen i Kina.

Man mener, at halvdelen af de mindre produktioner vil forlade erhvervet, mens produktioner på mere end 10.000 svin om året forventes at udgøre mere end 30 procent af den samlede svineproduktion i 2025.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle