Storbank: Kinesisk import af svinekød falder kraftigt resten af året

Den hollandske storbank Rabobank forudser, at den kinesiske import af svinekød dykker kraftigt i resten af 2021 og vil lande under rekordåret 2020.

Kina har fortsat appetit på svinekød, som de importerer i stor stil, men går det som den hollandske storbank Rabobank forudser i en ny kvartalsoversigt, så er der udsigt til, at importen falder hastigt.

Mens importen frem til udgangen af juni 2021 var 7,7 procent højere for fersk svinekød målt i forhold til 2020, og biprodukter lå 8,6 procent lavere i samme periode, så venter Rabobank nu et betydeligt fald i den kinesiske import af svinekød i 3. kvartal. For hele året venter banken, at importen vil være hele 10-20 procent under rekordåret i 2020.

Rapporten gennemgår en række landeområder og deres forventede produktion af svinekød i den kommende periode.

For EU's vedkommende bemærkes det, at de første fire måneder har budt på en fem procents stigning i produktionsomfanget. Tunge svin fra udgangen af 2020 forklarer produktionsstigningen, som dog ventes at blive bremset fremadrettet grundet høje foderomkostinger og ringere muligheder for eksport.

I Kina er der set en kraftig forøgelse af produktionsomfanget blandt andet grundet nedlukning af en del besætninger og mange tunge svin. Afrikansk svinepest er fortsat en ubekendt, som har fået mange til at lukke besætninger. Der er set store prisfald på svinekød efter den store produktionsfremgang, hvor efterspørgslen heller ikke har fulgt med.

Brasilien har også gjort sig bemærket på det seneste med en betydelig fremgang i produktionsomfanget. Her venter Rabobank, at høje foderomkostninger vil modvirke yderligere vækst i dele af landet.  

I USA forudser Rabobank, at problemer med sygdommme og fald i slagtevægten vil dæmpe produktionen resten af året.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle