Storbritannien mangler desperat arbejdskraft: Giver visum til 800 slagteriarbejdere

Storbritannien vil forsøge at lokke ny arbejdskraft til landet ved at give et midlertidigt nødvisum til 800 udenlandske slagteriarbejdere for at afhjælpe den store mangel på arbejdskraft på landets slagterier.

Storbritannien har besluttet at give et midlertidigt nødvisum til 800 udenlandske slagteriarbejdere, det rapporterer Reuters bureau ifølge Markedsnyt for Grisekød.

Ifølge den britiske landbrugsminister George Eustice, skal de midlertidige nødvisa adressere problemerne med udsatte slagtesvin, der kan give problemer med dyrevelfærden ude i besætningerne. 

Den store mangel på arbejdskraft på på de britiske slagterier skyldes, brexits begrænsninger på import af arbejdskraft, samt at coronapandemien fortsat holder flere end vanligt hjemme. Det har resulteret i aflivning og destruering af grise, før de nåede slagterierne.

Ud over tilgangen af 800 udenlandske slagteriarbejdere annoncerede ministeren også hjælp til slagterierne med at oplagre kød.

I en udtalelse fra The National Pig Association (NPA) hedder det, at man er meget lettet over beslutningen, og man behøver den ekstra arbejdskraft hurtigst muligt. Ifølge NPA er der mere end 100.000 udsatte slagtesvin. 

NPA har de seneste uger presset regeringen for at få en lempelse af visumreglerne.

Nye data fra de britiske myndigheder viser, at de britiske slagtninger af svin i september måned med 792.000 stk. lå 15 pct. lavere end måneden før og 13 pct. lavere end samme måned sidste år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle