Store Bededag blev blodrød for afgrødepriserne

Sidste uge havde flere kontrakter på afgrødemarkedet, især soja, oplevet markante stigninger. Store Bededag blev så dagen, hvor stigningerne blev tabt.

"Fredag aften var facit, at kurserne på ca. et døgn var faldet så kraftigt, at hvedeprisen i Chicago med prisfald på alene 5,8 % fredag havde fået udraderet hele ugens stigning," beretter Jyske Markets i deres afgrødekommentar.

Jyske Markets noterer, at der var tegn på, at prisstigningerne ikke var holdbare. De fysiske dagspriser på blandt andet soja havde stort set ikke viste nogen ændring i takt med stigningerne, skriver Jyske Markets.

Agrocuras analyse er, at spekulanter havde drevet prisen op.

"Markedet blev for overkøbt og spekulanterne tog derfor gevinster hjem ovenpå den seneste tids prisstigninger. Sidste uges dramatiske prisudvikling var mest drevet af spekulanter og mindre af fundamentale forhold," skriver Agrocura.

Der var dog enkelte konkrete nyheder, der hjalp prisfaldet i gang, noterer Agrocura.

"Fredag var der dog udsigt til regnbyger i Brasilien, mindre regn i Argentina og de amerikanske hvedearealer har tidligere været ramt af tørke på 22 % af arealet hvilket nu er nede på 9 %. De potentielle gevinster fra fondene sammenholdt med de lidt bedre fundamentale forhold fik priserne til at falde."

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle