To store godser går sammen om markbruget

Ravnholt Gods og Egeskov Gods har valgt at lægge deres markdrift sammen.

To fynske godser - Ravnholt Gods og Egeskov Gods - har nu indgået et samarbejde om driften af deres i alt 2100 hektar. Det skriver Effektivt Landbrug.

Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, ejer af Egeskov, genansatte sidste år en tidligere driftsleder, Bo Jensen, med aftalen om at genoverveje den strategiske udvikling af markbruget med de 800 hektar agerjord. Ved et netværksmøde i regi af Større Jordbrug blev Christian Sehestedt Juul, ejer af Ravnsholt med 1300 hektar, interesseret i et samarbejde.

De har nu dannet samarbejdet kaldet Agro-Alliancen, hvor begge godsejere skal være enige om de store beslutninger. Bo Jensen er daglig leder.

Minister giver jægere nye våben mod vildsvin - er trussel mod svineproduktionSvin 15. december · 13:52

Begge godser beholder ejerskabet over markerne, mens Agro-Alliancen dyrker og driver den jord, godserne vælger at bringe ind.

Effektivt Landbrug beretter, at der både er lagt bløde værdier - såsom ligeværdighed - og konkrete mål omkring produktivitetsfremgang ind i samarbejdet.

"Jeg har en god mavefornemmelse og føler mig lige nu meget mere rolig omkring markbruget end i mange år," siger Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille til Effektivt Landbrug.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu