Store investorer vil købe staten ud af Vestjysk Bank

Staten er på vej ud af Vestjysk Bank.

En gruppe af langsigtede danske investorer har besluttet at fremsætte et frivilligt købstilbud på alle aktier i Vestjysk Bank A/S.

Finansministeriet har på vegne af den danske stat, der ejer over 81 procent af aktierne i banken, givet en betinget accept af tilbuddet, hvor staten får en kr. pr. aktie, svarende til 123 mio. kr.

Investorgruppen består af Nykredit, Maj Invest (på vegne af kunder), Arbejdernes Landsbank, AP Pension, Novo A/S, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension og Vestjylland Forsikring.

Investorerne vil samtidig sikre ny kapital til banken, som længe har haft besvær med at leve op til de strammede kapitalkrav.
 
Vestjysk Bank er Danmarks niendestørste pengeinstitut og har et stort landbrugsengagement.

Investorgruppen køber aktier af de aktionærer i Vestjysk Bank, som accepterer investorgruppens frivillige tilbud, herunder den danske stats aktiepost.

Investorgruppen garanterer herefter gennemførslen af en aktieemission, der tilfører Vestjysk Bank 745 mio. kr. i egenkapital.

Ingen af investorerne får bestemmende indflydelse over Vestjysk Bank.

"Der er heller ingen af investorerne, der ønsker at sammenlægge Vestjysk Banks aktiviteter med disses egne aktiviteter," skriver investorgruppen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle