Store landbrugsvalutaer ramt af blæsevejr
Mere spænding på valutamarkederne er på vej i de kommende uger.

Af Troels Schmidt, analytiker, Agrocura

Dollaren og pundet er vigtige valutaer for landbruget og i går var en lille smagsprøve på den tid vi går i møde.

I England forsøger premierminister Theresa May nu at trække stregerne op for den kommende Brexit-proces, så man opnår bedst mulig forhandlingsstyrke.

Pundet er under svækkelse og det svage pund givet luft under den britiske økonomi og dårligere salgspriser for os, men lige i går var markedet dog meget tilfredse med, at Brexit-vilkårene skal til endelig afstemning i parlamentet.

Det gav lidt midlertidig medvind til pundet, men trenden for pundet er ikke defineret om endnu. Det peger stadig mest nedad. 

Når Trump sig hop,  så spørger du: ”hvor lavt”

Nu, da vi snakker vigtige valutaer for vores landbrugsvarer, så er der også kraftige bevægelser i dollaren for tiden.

Trump er på vej ind i det hvide hus. Det vil måske de kommende uger give lidt mere præcise indikationer af hvad manden har tænkt sig for verdens største økonomi, og derfor er der lagt i kakkelovnen til lidt mere liv på dollaren.

En lille smagsprøve fik vi i går, hvor Trump udtalte, at dollaren var for høj, og så faldt den minsandten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.