Store prisfald på slagtesvin i EU - bare ikke i Danmark

Danske slagterier leverer igen bedste afregning for slagtesvin i EU.

En generel nedtur for slagtesvineafregningen i EU gør, at Danmark igen indtager duksepladsen blandt de største svineproducerende lande i EU.

Det viser en ugentligt opgørelse fra Danske Svineproducenter.

I uge 12 overtog spanierne førstepladsen fra Danmark, der længe har haft den højeste svineafregning, men i uge 13 er Danmark igen i top, fordi afregningen blev fastholdt. 2,025 euro pr. kg er afregningen i Danmark mod Spaniens nu 1,987 euro.

De øvrige tre lande, der tæller med blandt de fem store svineproducerende lande i EU, oplever også store fald.

Tyskland, der indtager tredjepladsen, er gået fra 1,906 euro pr, kg til blot 1,836 euro.

Frankrig falder fra 1,770 til 1,753 euro pr. kg, mens Holland nu er sidst efter et fald fra 1,784 til 1,733 euro pr. kg.

»Over hele verden lammer coronavirussen det offentlige rum, og der findes heller ingen brugsanvisning til den ændrede situation på slagtesvinemarkedet. I store dele af EU førte den første usikkerhed hos markedsinteressenterne til store prisfald på slagtesvin. Men i mellemtiden normaliserer markederne sig igen«, siger Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, og fortsætter:

»Producenternes afsætningsdygtighed i de forskellige EU-lande steg som en konsekvens af usikkerheden. Samtidig reducerede mange slagterier deres aktiviteter en del. Det opståede overskud af slagteklare grise resulterede i moderate til store prisfald på slagtesvin. Faldet på 7 cent for den ledende tyske notering var stort sammenlignet med andre landes prisfald. Den aktuelle notering i Tyskland accepteres af alle markedsinteressenter, og huspriserne er taget af bordet«.

Markus Fiebelkorn påpeger, at afviklingen hos slagterierne foregår relativt problemfrit alt imens handlen med Kina ifølge flere kilder er kommet i gang.

De største problemer i EU er fortsat logistik og personalerekruttering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle