Storhandel på plads for FirstFarms

Købet af ungarsk selskab på 1600 hektar er faldet på plads for FirstFarms

En handel på et ungarsk selskab med 1600 hektar jord er i dag, onsdag den 20. juli, faldet på plads for FirstFarms, det skriver kæmpelandbruget i en pressemeddelelse. 

FirstFarms meddelte tilbage i december, at man ville købe selskabet Try-Béta Kft, og blot afventede en due dilligence, som altså nu er overstået. 

Dermed overtager FirstFarms driften af op til 1600 hektar dyrket jord, 6900 tons lager- og silokapacitet samt en maskinpart. Alt sammen til den nette sum af 27 millioner kroner.
 
Med handlen styrker FirstFarms sin forretning i Ungarn, hvor der i forvejen ejes to grisproduktioner, med to mere på vej i nærområdet til Try-Béta. 
 
-Driften af Try-Béta bliver et omdrejningspunkt i den cirkulære drift. Afgrøderne vil blandt andet ende som foder i vores nærliggende griseproduktion, og naturgødningen vil blive brugt på Try-Béta-markerne, siger administrerende direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard. 
 
Og netop den cirkulære produktion er et vigtigt element i FirstFarms forretning, som skal sikre kæmpelandbruget en solid økonomi

-Vi opererer i et ustabilt marked, hvor priserne på mælk og grise kan variere voldsomt fra dag til dag, og hvor priserne på foder er steget voldsomt. At vi med købet af Try-Béta kan begrænse vores omkostninger til foder yderligere, medvirker derfor til vores stabile sunde økonomi og derfor også til muligheden for fortsat vækst, siger Anders H. Nørgaard. 
 
FirstFarms forventer at købet vil påvirke EBIT positivt med 2-3 mDKK i 2022 og 3-5 mDKK årligt fremadrettet som en følge af væsentlige synergieffekter.

Købet påvirker ikke de udmeldte forventninger for 2022 om et EBITDA i intervallet 80-120 mDKK og et EBIT på 35-75 mDKK.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle