Storproducent forlader De 5 Gaarde: Selskab skal gentænkes efter farvel til kyllinger

Store ændringer på vej i herregårdes fælles selskab efter farvel til selskabets største produkt.

De 5 Gaarde må vinke farvel til ikke bare en af sine ejere, men også sit største produkt, nemlig kyllinger.

Det fremgår af ejerskabsændringer på selskabet, der er kendt som et udstrakt markedsføringssamarbejde for fem af landets absolut største herregårde og godser.

Bent Tido Wedell fra Frijsenborg og Wedelsborg Godser vinker nemlig farvel til sit ejerskab af afsætningsselskabet De 5 Gaarde. Og med det tager han også salget af kyllinger, der hidtil er blevet markedsført med godslogoet på. Fremover skal de i stedet sælges under navnet Frijsenborg Herregårdskylling.

Det fortæller den nyudnævnte direktør for De 5 Gaarde, Jeppe Blas Kvorning, til landbrugsavisen.dk.

"Bent Tido Wedell træder ud af ejerkredsen, men bliver siddende i bestyrelsen. Han ønsker at have mere fokus på sin del og sine produkter, nemlig Frijsenborg. Det får sit eget varemærke", forklarer den nyudnævnte direktør.

Han forklarer, at der ikke er tale om splittelse i ejerkredsen.

"Siden 2001 har man arbejdet tæt sammen i ejerkredsen og bestyrelsen. Det er en naturlig udvikling, at man nu vil fokusere indsatsen og have mere fokus på produkterne".

BEtydelig del af omsætningen forsvinder

I ejerkredsen sker der samtidig det, at Merete Holch Povlsen, der ejer Gyllingnæs Gods, også afgiver sin ejerandel.

Derfor sidder fremover kun Troels Holch Povlsen tilbage med majoriteten, mens Prins Joachim også vil have en mindre ejerandel.

- Betyder ejerændringerne, at De 5 Gaarde ændrer navn?

"Nej, det er ikke planen. De 5 Gaarde som varemærke består, og vi arbejder nu på at finde en retning og fokus fremadrettet".

- I offentliggør ikke omsætningen for selskabet. Men kyllingerne har vel udgjort en betydelig del af jeres salg?

"Jeg kan ikke sige noget om, hvor meget kyllingerne har udgjort. Men ja, det har været en markant andel af De 5 Gaardes salg".

- Du har hidtil været ansvarlig for landmad.dk, der for nylig blev relanceret med salget og har nu også fået ansvar for De 5 Gaarde. Skal disse lægges sammen?

"Nej, det er der ikke planer om. De er to seperate selskaber og to forskellige ting. Derfor drives de også fortsat seperat".

- Hvad skal der så ske nu for De 5 Gaarde?

"Vi skal sikre den høje kvalitet og standard. Vi har etableret os som en markant spiller, og vi arbejder nu på, hvordan vi vil sikre et endnu højere niveau af produktfokus og innovation. Vi forventer, at vi kan fortælle, hvad der skal ske inden jul".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle