Stort jysk landbrug konkurs: Gæld på 100 mio. kr.

Kvægbruget Viderupgaard A/S er netop begæret konkurs.

Et af Himmerlands større kvægbrug er gået konkurs.

Det drejer sig om Viderupgaard A/S ved Nibe i Nordjylland, som har en malkekvægsbesætning med cirka 550 køer plus opdræt.

Det fremgår af Statstidende.

Selskabet er ejet af en søskendeflok på fire og ejerkredsen tæller Venstre-politikeren Tina French Nielsen, som er skolerådmand i Aalborg Kommune.

Viderupgaard A/S blev tilbage i 2016 idømt en bøde for overproduktion.

Kurator for konkursboet er den kendte landbrugsadvokat Rune Hyllested, Storm Advokatfirma.

Svær økonomi

Seneste årsregnskab for selskabet stammer fra 2017. Her var der overskud på 2,25 mio. kr. - hvilket ledelsen både kalder det bedste i fem år og også tilskriver den gunstige mælkepris i 2017.

Egenkapitalen var dog negativ med hele -13,4 mio. kr. ud af en samlet balance på 87 mio. kr. Altså var gælden på 100,7 mio. kr. i 2017.

En reduktion fra 2016, hvor den samlede gæld lød på105,2 mio. kr. 

"Virksomheden har i hele regnskabsåret eksisteret uden aftale med en bank om finansiering af den løbende drift. Jyske Bank har varetaget virksomhedens pengestrømme fra driften, men virksomheden
har ikke haft trækningsrettigheder", lyder det i ledelsesberetningen, der fortsætter:

"Selskabet er udfordret på fortsat drift. Selskabet har kapitalunderskud og mangler bankkredit til løbende drift. Trods dette, har virksomheden formået at klare sig igennem 2017 og 1. halvår 2018. Dette kan tilskrives, at mælkeprisen har været gunstig i 2017 og et godt samarbejde med leverandørerne i den anstrengte situation. Aftalen om 0-forrentning af det fastfrosne bankengagement, som er opretholdt af Jyske Bank, har også stor indflydelse på virksomhedens 0-punkt".

Landbrugsavisen.dk har talt med ejer Niels French Nielsen.

"Vi har ikke så mange kommentarer. Vi står i en træls situation", siger han og henviser til kurator.

Det fremgår ikke af Statstidende, om det er Viderupgaards ejere selv, der har begæret konkursen eller om det er en kreditor.

OBS: artiklen er opdateret med citat af Niels French Nielsen samt suppl. regnskabsoplysninger kl. 10.25

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle