Strøm koster 250 kroner om dagen: Gaskrisen lukker prisvindende gårdbutik

Lene og Peter Bisgaard Gommesen må lukke deres gårdbutik på grund af de høje strømpriser.

Sidste år blev de kåret til Danmarks bedste gårdbutik, men nu må ægteparret Lene og Peter Bisgaard Gommesen lukke deres butik nord for Kerteminde.

Det er de stigende strømpriser afledt af krigen i Ukraine, der presser ægteparret. Det fortæller de til Fyens Stiftstidende. Parret bruger i øjeblikket 250 kroner på strøm om dagen til at holde butikken med frysere og køleksabe i gang, men det kan de ikke tjene ind igen.

- Oksekødet er steget i supermarkedet, og vores udgifter er også steget. Men hvis vi sætter prisen op, ved vi, at så kommer kunderne ikke. I forvejen har vi de seneste måneder mærket, at der kommer færre og færre, og de køber mindre og mindre, forklarer Lene Gommesen.

Parret har haft gårdbutik siden 2015, hvor parret blandt andet sælger kød fra deres slagtekvæg af racen Skotsk Højlandskvæg.

Dyrene går som naturplejere flere steder på Fyn. Private kan stadig købe kødet fra dyrene som kødpakker, når parret slagter et par gange om året, og ellers skal kødet bruges i deres foodtruck, der laver burgere til arrangementer rundt om på Fyn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle