Stribe af landbrugsministre udeblev fra rådsmøde i Bruxelles

Danske Mogens Jensen (S) var langt fra alene om at ’pjække’ fra landbrugsministrenes rådsmøde i Bruxelles mandag.

Mogens Jensen, ny dansk fødevareminister, er taget på en uges ferie og mødte ikke op ved sin karrieres første rådsmøde for landbrugsministre i Bruxelles tirsdag.

Det fik mandag Asger Christensen (V), nyvalgt Europa-Parlamentariker og medlem af parlamentets landbrugsudvalg, til at rette en skarp kritik mod Mogens Jensen for ’pligtforsømmelse’.

En deltagerliste fra rådsmødet viser dog, at den danske fødevareminister langt fra var ene om at udeblive fra rådsmødet: I alt seks af 28 landbrugsministre fra EU’s medlemsstater glimrede ved deres fravær og var i stedet repræsenteret af embedsmænd.

Det gjaldt, foruden Danmark: Ungarn, Malta, Nederlandene (Holland), Rumænien og Slovakiet.

Danmark var ved rådsmødet repræsenteret af ambassadør Per Fabricius Andersen, stedfortrædende fast repræsentant, Danmarks faste repræsentation ved den Europæiske Union, Bruxelles.

Nyt finsk formandskab

På rådsmødet gik Mogens Jensen til gengæld glip af at møde 22 af sine nye ministerkolleger i EU - herunder den britiske landbrugsminister, som fortsat møder op trods Brexit-proces.

Han fik heller ikke lejlighed tl at høre det nye finske formandskab, ved den finske landbrugs- og skovbrugsminister Jari Leppä, fremlægge sit arbejdsprogram for det kommende halvår.

Her bliver ’bæredygtighed’, fremgår det af et mødereferat, det gennemgående tema på både landbrugs- og fiskeriområdet.

På landbrugsområdet bliver en af de vigtigste opgaver for det finske formandskab at få forhandlet kommissionens forslag til en reform af den fælles landbrugspolitik efter 2020 på plads.

Det finske formandskab vil, som der også er lagt op til fra den afgående irske landbrugskommisær Phil Hogan, lægge vægt på at trække den fælles landbrugspolitik i en mere miljø- og klimavenlig retning.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle