Studenter fik klippet korn i huen

Josephine har et lidt anderledes bidrag til Skyd Høsten - et foto af en studentertradition, der indbefatter nøgenhed.

En smuk sommeraften på Vestfyn besluttede en flok veninder sig for, at de ville klippe et kornaks i deres studenterhue.

"Ønsker man et korn klippet i studenterhuen, må man gøre hvad der skal til. Nemlig at smide hver en tråd, og tage sig en frisk, og nøgen, løbetur i kornet. Dette var, hvad vi gjorde en smuk sommeraften i det fynske, som afslutning på studentereksamen, gilder og et hav af fester," beretter Josephine Riis, der har indsendt fotoet til Skyd Høsten.

Josephine Riis, der selv er opvokset på en gård, fortæller, at det er en tradition, som hun ikke kendte til tidligere, men har hørt om, blandt andet fra en anden student ved Vejle og sågar fra en fra København. Men traditionen er nok mest kendt i landbruget, siger hun.

Hun har sendt fotoet, fordi hun synes, det er en sjov historie.

"Det var en anden vinkel på høsten, som ikke lige har noget med maskinerne at gøre," siger hun.

Andre traditioner med at klippe i studenterhuen kan være, at man klipper en bølge. Det kræver, at man kaster sig nøgen ud i bølgerne. Alle traditionerne med hueklip indbefatter dog ikke nødvendigvis nøgenhed.

Nu mangler der bare blækket fra første Deutz-salg i RandersMaskiner 14. december · 14:28

Alle på fotoet har givet tilladelse til, at fotoet må offentliggøres i Skyd Høsten. Josephine Riis har det helt fint med, at man kan se baller på fotoet.

"Måske er der nogen, der ville synes, det var overskridende, men jeg synes bare, det er sjovt," siger Josephine, som det næste år skal være au pair hos danskere på en australsk farm.

Med de indsendte billeder deltager Josephine Riis i Skyd høsten bedst, hvor han både kan vinde en høstlagkage og hovedpræmien i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også være med i konkurrencen? Så deltag her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu