Studerende bringer forårsruller inficeret med afrikansk svinepest ind i Japan

En ung 23-årig studerende fra Vietnam blev i slutningen af juli måned arresteret af det japanske politi for at have medbragt svinekød inficeret med afrikansk svinepest i en japansk lufthavn.

I midten af juni måned fløj en 23-årig vietnamesisk studerende og hendes mor til Japan for at være sammen med datterens familie, der netop er flyttet til Japan. 

Da de ankommer til den japanske lufthavn bliver datterens bagage tilbageholdt pga. et mistænkeligt indhold af fødevarer. 

Fødevarerne medbragt fra Vietnam viser sig at være 10 kg. forårsruller med svinekød og 360 andeæg. 

Det skriver den engelske side PigWorld.

Forårsruller indeholder afrikansk svinepest

De medbragte forårsruller indeholder svinekød og Japan vælger derfor at teste kødet for svinepest. 

Svinekødet bliver testet positiv for virussen, der giver afrikansk svinepest, hvilket gør det til en langt alvorligere sag. 

Japan fik konstateret klassisk svinepest tilbage i efteråret 2018, men der er ikke blevet diagnosticeret afrikansk svinepest i landet. 

Siden afrikansk svinepest blev konstateret i Vietnam tilbage i februar måned har flere lande, inklusiv Japan, stoppet al import af svinekød fra landet. 

Passagerer, der rejser med fødevarer fra Vietnam skal have et godkendt sikkerhedscertifikat, og det er vigtigt at medbringelse af fødevarer bliver oplyst, så karantæneregler kan overholdes. 

Den vietnamesiske studerende havde ikke overholdt retningslinjerne og senere i juli måned bliver hun arresteret af det japanske politi. 

Smittespredning via fødevarer

På Fødevarestyrelsens hjemmeside omhandlende afrikansk svinepest, kan det læses, hvordan den frygtede virus kan smitte via fødevarer.

Svinepest-virussen kan overleve i svinekroppe, kadavere, fersk kød og svinekødsprodukter i op til ni måneder. 

Der er derfor en god grund til at være ekstra omhyggelig med kontrol af importerede svineprodukter.

Afrikansk svinepest blev konstateret i Ungarn i april 2018. De ungarske myndigheder er overbevist om, at smitten til vildsvinene netop forekom pga. virusholdige fødevarer, der blev ulovligt importeret. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle