Styr gylletildelingen efter nye fosforkrav
Ny NIR-sensor kan ’låse’ gyllevognens pumpe på et udvalgt næringsstof i gyllen som det styrende for den mængde, der udlægges eller nedfældes.

Dinamica Generale leverer allerede NIR-sensorer til udvalgte producenter af snittevogne og selvkørende finsnittere, bl.a. Schuitemaker og New Holland.

Nu melder den italienske specialist i at kombinere sensorteknik og managementsystemer til krævende planteavl og kvægbrug sig med NIR-sensorer og styresystemer til gylle.

Systemet er bl.a. udviklet til det hollandske marked med skrappe krav til udledning af både kvælstof og fosfor.

Derfor er det nye i Dinamica Generales system, at det ikke bare kan skelne mellem fem forskellige nærings- og indholdsstoffer i gyllen, men også ’låse’ tildelingen på en fast mængde pr. hektar af for eksempel fosfor.

På udvalgte mærker af traktorer og gyllevogne vil systemet derfor kunne overtage styring af vognens pumpe eller traktorens fremkørselsfart.

Systemet er i øjeblikket i den afsluttede testfase.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.